home

Deze blog heeft maar één onderwerp: non-duaal denken. Gelukkig is het wel een buitengewoon veelzijdig onderwerp en het zal voorlopig weinig moeite kosten om prikkelende denk- en vertelstof te vinden.

Gezien vanuit het duale denken is non-duaal denken denken op z’n kop, de wereld op z’n kop. Dat we mogelijk zelf op ons hoofd staan komt niet in ons op. Als we al een keer proberen ons om te keren worden we daar duizelig en misselijk van, dan verliezen we onze oriëntatie. We hebben simpelweg een te zwakke maag voor dat soort dwarse logica en dus draaien we snel weer terug.

Terug naar het knagende gevoel dat we de weg zijn kwijt geraakt, dat we de binding met de aarde, met elkaar en met ons zelf zijn kwijt geraakt. Terug naar onze haast instinct geworden redelijke hoop op ons weten en dus op de toekomst.

De wereld van het non-duale denken is een fascinerende wereld, een wereld vol van niet-weten en een wereld die van geen toekomst weten wil. Een wereld die wijst naar die zelf-verterende ervaring die het hart vormt van alle grote religies, van alle wijsheid.

Wijsheid bevrijdt ons van onszelf. Dat is geen paradox. In ieder geval niet in het non-duale denken. Deze blog, nonduaaldenken.nl is een poging de weg naar die wijsheid terug te vinden. Een spirituele apotheek, voor mijn part, met op de schappen allemaal doosjes medicijn en allemaal vrij verkrijgbaar. Pilletjes tegen de duizeligheid, drankjes om de maag te sterken. Er is geen bijsluiter, je mag er zoveel nemen als je wil, er zijn geen negatieve bijwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *